Flyve bøvl

Flyve bøvl kan du komme til at opleve i den nærmeste fremtid. Dels er der bøvl med Ryan Air, men det er ikke noget nyt. Ikke nok med det, så kommer en masse mennesker i klemme, da Primera Air vil føre kompensationssager for højesteret.

Det var ellers med stor glæde at Ryan Air annoncerede at de ville slå sig ned i Københavns Lufthavn, men det kunne godt se ud som om at det ikke bliver til noget i denne omgang, med mindre de tegner overenskomster. Det tvivler jeg meget på at de gør, så i stedet gider de nok ikke København, og kan sikkert også hurtigt være ude af Billund, hvis der også kommer pres på der. Ryan Air får bøvl med at få den første afgang på vingerne den 18. marts. For de bliver ikke serviceret i Kastrup. LO har truet med at trække Ryan Air i retten, for på den måde at få dem til at forhandle. Jeg tvivler på at Ryan Air nogensinde kommer til at flyve fra København.

Ryanair

Så til den anden historie. Her er det Primera Air der har fået tilladelse til at føre sager om flyforsinkelser for Højesteret. Det bevirker at alle andre sager bliver sat i bero. Det er et smart træk at føre sager for Højesteret, for det tager tid – sikkert op til to år. Hvis EU-domstolen også bliver trukket ind i sagen, så kan sagen trække ud i mange år. Det er til stor fordel for flyselskaberne, da de på den måde kan undgå at betale erstatninger. Det er de nemlig ikke meget for i forvejen. Mange selskaber prøver at liste sig udenom kompensationerne. Nu kan de gøre det næsten legalt.

primere

Flyve bøvl er der også i SAS, hvor der er utilfredshed med at de kommer til at arbejde under dårligere overenskomster i lavprisselskabet Red1. de er de ansatte ikke helt tilfredse med. Det nye selskab skal flyve i Skandinavien og Nordeuropa. Der kommer sikkert i den nærmeste fremtid mere pres på de ansatte i flyselskaberne. Konkurrencen er stor, så de ansatte kommer sikkert til at acceptere dårligere vilkår.

sas

Nok flyve bøvl for denne gang. Der skal nok komme lidt strejker i foråret, men jeg håber at det ikke er på de dage jeg skal af sted.

Der er lukket for kommentarer.