Spanske farer

Er du en af de mange der skal til Spanien, så pas på de spanske farer – og der er en del af dem, i forskellige størrelser og arter.

Vi har en fin sommer i gamle Danmark, så mange bliver hjemme, men jeg får ikke slappet af på samme måde som når jeg er ude at rejse. Der er muligheder for at få en billige rejse, da rejseselskaberne ikke kan komme af med deres rejser, så derfor se at komme afsted, men der er mange farer i det store udland. Nå, men tilbage til de spanske farer.

Den mindste af de spanske farer er myg, og der er mange af dem denne sommer. I Spanien har de haft et koldt og vådt forår, så der er en del myg, og det er ikke kun om aftenen de stikker, det er såmænd det meste af dagen. Jeg er en af den slags som myg elsker. Hvis jeg står i en flok med 100 mennesker, og der er en myg, skal den nok finde mig. Husk derfor et middel mod myg eller to, for du kan ikke undgå at blive stukket af de små bæster. Jeg er udstyret med en stift til at forebygge og en stift til at smøre med når jeg er blevet stukket. Træls at man ikke kan opholde sig ude i troppenætterne uden at blive ædt op af de små bæster.

Her er bæstet

 

 

 

 

 

 

 

En anden og noget større af de spanske farer, er den Portugisiske Orlogsmand”. Og nej, det er ikke en garvet sømand, men en brandmand. Bæstet har jeg tidligere omtalt, men der er vildt mange af dem i denne sæson. Spanierne fisker daglig adskillige tons op, og her på Costa Blanca er der lagt net ud. Alligevel slipper der nogle igennem. Her for nyligt, blev en person alvorligt forbrændt af et af bæsterne, så pas på. Derfor er det vigtigt at du respekterer de flag livredderne opererer med. Od de er:

  • Grøn eller rød/gul betyder gode badeforhold. Det grønne flag udskiftes med det rød/gule, men mange steder benyttes stadig det grønne.
  • Gult betyder, at du kan bade med særlig forsigtighed, så pas på.
  • Rødt flag betyder livsfare. Hvis du ser dette flag, skal det respekteres, for det kan betyde ekstrem fare, fordi…..

Lille ser den ud, men den er farlig. Søg læge, hvis du komme i nærkontakt med denne spanske fare

Hvis du skal på dejlige Mallorca, så pas på. der er nemlig observeret en mere af de spanske farer, nemlig en stor Hvidhaj. Den kender de fleste fra ”Dødens Gab”, en pokkers stort kræ med nogle fine bisser. Det er et kræ, der kan blive over 6 meter lang, veje over 1000 kg, men de bliver for det meste ”kun” 3-4 meter.  Det er den haj art der står for de fleste angreb på mennesker. Der er registreret 77 angreb siden 1876, så pas på, hvis du bader uden for de områder, hvor der ikke er livreddere.

Her er en mere af de spanske farer

Den største af de spanske farer er trafikken, hvor der hver sommer omkommer over 200 mennesker – trist, hvis det var en sygdom ville myndighederne straks skride ind, så pas på den værste af de spanske farer.

Nu vi taler om mennesker, så er der en del af dem, der ikke forstår at udvise almindelig anstændig opførsel. Jeg var ude i et stort indkøbscenter, hvor der kom en flok englændere gående med bare maver. Det var just ikke et kønt syn, da de fleste af dem var svært overvægtige. Bare maver hører til på stranden, og ikke oppe i byen, på barer, restauranter og slet ikke i et indkøbscenter. Ikke så sært at mange spanier er ved at være trætte af turister. Husk at tage hensyn til de lokale skikke, om du er i Spanien eller hvor du nu skal hen.

God rejse.

Der er lukket for kommentarer.