Ryanair strejker

Man hører ofte om strejker fra flyveledere, kabinepersonale mm hos en del forskellige flyselskaber, men nu ser det ud som om at også Ryanair strejker. . Der er varslet strejker den 25. og 26. juli i en del lande, så hvis du skal ud at flyve med Ryanair, skal du være opmærksom på at de måske strejker. Ryanair er ellers mest berømte for deres aflysninger og ikke strejker.

Der er varslet en 48 timers strejke for kabinepersonalet i Portugal, Belgien og Spanien den 25. og 26. juli, mens personalet hos Ryanair i Italen strejker den 25. juli. Det kan komme til at berøre danske flyvninger, hvis der ikke opnås enighed mellem personale og ledelse.

Mange fly kommer måske ikke i luften

Årsagen til strejken er at personalet ønsker bedre arbejdsforhold. Først og fremmest en bedre løn og kontraktforhold. Udover dette er der også utilfredshed med at personalet selv skal betale for deres uniformer, mad og vand.

Ledelsen har gennem en del år været afvisende overfor fagforeninger, men åbnede en dør på klem sidste år, men mere er det ikke blevet til. Ryanair har et nettooverskud på 10,8 mia, hvilket skyldes en stigning i rejsen med Ryanair. Årsagen til det flotte resultat er nemlig at de har holdt omkostningerne nede, men den bliver sikkert ikke ved med at gå.

Hold øje med, hvad der kommer til at ske gennem sommeren, for meget tyder på uro, og måske flere Ryanair strejker.

God rejse.

 

Der er lukket for kommentarer.