Rettigheder og SAS strejke

Hvad er dine rettigheder, nu hvor der er gang i en SAS strejke. Sommerferien er godt i gang, og en del har bestilt en rejse til det varme syd. Nogle er strandet i udlandet, og andre kan ikke komme afsted. Det er derfor rart at have styr over dine rettigheder. Denne SAS strejke omhandler piloterne, men der er sympati strejker fra andet personel. Det er ikke lige det SAS har brug for lige nu, hvor der er ellers skulle penge i kassen. SAS taber omkring 70 millioner om dagen.

Derfor er det vigtigt for dig at forstå dine rettigheder, hvis dit fly bliver aflyst fra Danmark eller hvis du strander i udlandet

Hold øje med information fra rejseudbyder

Det vigtigt, at du holder øje med din mail og telefon, da det er der du får info om, hvordan du skal forholde dig. Her får du besked fra SAS eller din rejsearrangør.

Husk at du skal møde op i lufthavnen, hvis du ikke har fået andet at vide. Hvis du vælger ikke at møde op, kan du miste dine rettigheder.

Har du en flybillet booket hos SAS og vil have dine penge retur, skal det ske indenfor 7 dage. Det er nu ikke altid det sker

Hvis du selv har arrangeret din rejse med ferielejlighed eller bil, er det straks mere bøvlet. Her skal du prøve at aflyse dine lejemål, hvis du ikke kommer afsted eller informere om et andet ankomsttidspunkt. Du kan også undersøge, hvad din forsikringer kan byde ind med.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at du bestiller alle dine flybilletter med Mastercard, da der ofte er en rejseforsikring tilknyttet.

Her kan du se hvilket afgange der berøres af SAS. Tryk HER

Rettigheder og SAS strejke
Når de ellers flyver..

Skal du på charterrejse

Har du bestilt en pakkerejse med et rejseselskab, så er det bureauet, der skal informere dig. Udover det skal de prøve at få dig på et andet fly, så du alligevel kommer afsted på din ferie.

Hvis rejsebureauet ikke kan finde andre måder at få dig transporteret til din destination, eller alternativet afviger væsentligt ift det først planlagte, så er det rejsebureauet, der skal stå for tilbagebetaling. Det skal ske inden 14 dage.

Spies benytter blandt andet SAS, men det er kun ca. 2% af deres rejsende. De benytter fortrinsvis Sunclass. Spies vil, i tilfælde af aflysning, blive tilbudt en tilsvarende rejse, eller en anden afgang. Er det ikke muligt er det Spies der skal sende dine penge retur.

Hvis din flyafgang aflyses

Du rimelig godt stillet, hvis din flyafgang skulle blive aflyst.

Har du en flybillet, og ikke kommer af sted, så har du ret til at få pengene retur for sin flybillet. Du har også mulighed for en ombooking.

Hvis du ikke vil have dine penge retur, har du ret til en ombooking af rejsen til det endelige rejsemål ved første mulige lejlighed. Det kan også være gennem et andet selskab eller en anden transportform. Hvis det ikke er en mulighed, så skal du have dine penge retur

I dine rettigheder, er det også muligt at få en kompensation. Den kan være fra 250 til 600 euro per billet, men retten til kompensation afhænger af, om det vurderes, at SAS kan holdes ansvarlig for aflysningen.

Er du strandet

Hvis du eksempelvis tager afsted inden en SAS strejke og strander på et hotel, har du også rettigheder. Her skal flyselskabet betale for en eventuel ekstra overnatning. Do ikke på et luksushotel. Udover det, kan du også få mad og drikke betalt. Også det indenfor rimelighedens grænse

Der er lukket for kommentarer.