Påklædning

Mallorca har man længe været træt af fulde turister med manglende påklædning, der har problemer med almindelig god opførsel. Ikke mindst påklædningen, som kan være særdeles mangelfuld. Mange vader direkte fra stranden og ind på barer og restauranter i bikini eller bar mave.

En gruppe restauratører langs Palma-bugten er man blevet enige om, at nu må det være slut med bare maver på deres restauranter. Så hvis man møder op i mangelfuld påklædning, så er der adgang forbudt. Indtil videre er der dog kun 11 restauranter der er med på den. Det er mest om aftenen man håndhæver den gode idé.

Skilt med forbud om bare maver
Skilt fra Torrevieja, hvor man også er trætte af bare maver mm.

Mallorca var før i tiden kendt for billig sprut og grisefester, men i en periode tiltrak man en bredere publikum. Nu er Mallorca tilbage med imaget som en fest ø. Det vil man atter gerne lave om på. Så man kan tiltrække turister der kommer for at se, hvor meget Mallorca har at byde på

Vær opmærksom på at der findes en lokal vedtægt i Mijas, hvor man kan få en bøde på 150€ for at gå rundt med bar mave eller i bikini. Shorts og bikinier er hører til på stranden, men man skal dække sig til, når man forlader strandområdet.

I Barcelona er man også trætte af, at man vader op fra stranden og går direkte ind på en restaurant eller bar uden at tage en t-shirt eller en kjole på.

Det er ikke kun i Spanien, at man forsøger at slippe af med vilde party-turister og turister, der ikke tilpasser sig destinationens normer.

Italien

I Italien har man også problemer med de mange turister der ikke sætter sig ind i den lokale kultur. Ikke mindst, hvordan man respekterer seværdigheder mm

I Italien har man ligefrem begreber for det. Man taler om bella figura og brutta figura.

Brutta figura betyder at gøre en dårlig figur, der ikke kan finde ud af hvordan man eksempelvis klæder sig på, ved et besøg på en restaurant, og opfører sig dårligt. Man skal stræbe efter at være en bella figura, altså gøre en god figur og sætte sig ind i de lokale måder at opføre sig på.

Så derfor skal man absolut ikke traske rundt i byen med bar mave eller bikini.

God rejse

Der er lukket for kommentarer.