Her er lidt gode råd til flyrejsen. Det er jo så dejligt nemt at købe din rejse på nettet, men der er nogle ting du skal være opmærksom på. Der er alle muligheder for at begå en brøler eller to. Det kan du læse om på huskelisten. Jeg laver dette tillæg, da jeg efterhånden er hørt en del grusomme historier om, hvor galt det kan gå.
Du skal være opmærksom på at flybilletter der er købt på nettet ikke er omfattet af den almindelige fortrydelsesret, så du skal være grundig når du køber.
- husk den rigtige dato, så du ikke begår den samme brøler som min kone.som overså hun havde købt til en afgang flere måneder før hun skulle afsted, men så kom hun dertil to gange.
- Husk at stave navnene rigtigt – ja det lyder som noget vi alle burde udfylde korrekt, men en simpel tastefejl kan give bøvl og ekstra udgifter. Du kan blive nægtet adgang til flyet, hvis dit navn på bestillingen ikke stemmer overens med det i dit pas. Det er dog muligt at få rettet din fejl, men intet er gratis, og det kan nemt løbe op i flere hundrede kroner.
- Inden du køber skal du ogs lige tjekke, hvad der er af gebyrer, for den slags kan også hurtigt løbe op.
- Bagage kan også blive en stor ekstra udgift, hvis du flyver med lavprisselskaberne, så derfor undersøg hvad bagagen koster, inden du bestiller. Det er vigtigt at du udregner den samllede pris for din rejse. Så har du et bedre sammenligningsgrundlag
- Du skal være opmærksom på, hvordan du betaler. Mange bruger bankoverførsler eller VISA/Dankort, men det er en dårlig idé. Du skal simpelthen anskaffe dig et kreditkort fra din bank. Der er selvfølgelig gebyrer på et kreditkort, men det er der også på de andre former for betalinger. Fordelen ved kreditkort, er hvis flyselskabet krakket, så får du dine penge tilbage, hvilket du ikke gør ved bankoverførsler eller VISA/Dankort. Jeg er helt sikker på at der nok skal komme flere konkurser, for konkurrencen er benhård i flybrancher.
Og så kommer vi til det vigtigste og det er forsikringer. Du skal være opmærksom på at det gule sygesikringsbevis/sundhedskort ikke længere gælder i udlandet. I EU området kan du bruge det blåe, men det er ikke tilstrækkeligt, hvis du eksempelvis skal transporteres hjem fra udlandet. Det kan hurtigt løbe op. Hvis du rejser udenfor EU området uden rejseforsikring, kan du komme til at slippe mange penge for selv banale sygdomme og uheld.
- Du skal derfor tegne en rejseforsikring, lige eget hvor du så end rejser hen. Undersøg det hos dit forsikring, hvor du sikkert kan få et godt tilbud kombineret med dine øvrige forsikringer.
- Undersøg om bagage er indbefattet i din hjemforsikring, hvilket den ofte er. Så kan du spare lidt her, for du tilbydes ofte en bagageforsikring på den side, hvor du bestiller din rejse.
- Du kan også tilkøbe en konkursforsikring, hvilket er tilrådeligt, hvis du ikke betaler med kreditkort, men se nu at få et anskaffet. Den kloge vil så spørge: ”Hvad med Rejsegarantifonden?”. den dækker kun, hvis du har købt mindst to produkter hos et selskab. De dækker ikke, hvis du har købt billetter på en side, og booket hotel på en anden.
Og så ti det sidste punkt – visum. Det er så dumt at stå i lufthavnen, og blive afvist, fordi man lige har glemt at have de alle rejsedokumenter under kontrol. Du skal være speciel opmærksom på rejser til Amerika, og Asien.