Ny spansk fidus

En ny spansk fidus er kommet til verden. Der er efterhånden en del. Denne gang handler det om falske fartbøder. De er efterhånden gode til at opfinde den ene fidus efter den anden, de skulle hellere bruge kreativiteten på legal vis, og få banket nogle firmaer op.

Fidusen ser ganske troværdig ud. Man bliver ringet op af en inkassomand fra Cobrador Internatiocional, som fortæller at du skylder en masse penge for en bøde, og der er løbet gebyrer på. Bøden ser ægte nok ud, og firmaet oplyser hvilken dag du skulle have fået bøde, og hvilken bil du kører i. Det hele stemmer, lige bortset fra du har kørt for hurtigt. Mange betaler for at slippe for bøvlet, og er bange for at der løber endnu flere gebyrer på, for det kan der let. De flinke inkassomand er også villig til at prutte lidt om bødens størrelse, og der begår han en brøler. For hvis man kender de spanske myndigheder, så er de hverken til ay hugge eller stikke i.

Mistanken retter sig mod et mindre biludlejningsfirma på Gran Canaria, nemlig Jurecar Canarias. I det hele taget skal du passe på med at leje biler hos de små lokale selskaber. Jeg har hørt en del grusomme historier om snyd fra disse. Så hellere betale en lille smule mere, og undgå bøvl og ballade, når du kommer hjem fra ferien.

Inden du betaler en evt. bøde, skal du undersøge den grundigt først, det gælder også for parkeringsbøder, som der også er udbredt svindel med.

Indtil videre har jeg kun hørt om denne type svindel på Gran Canaria i området Playa del Cura, men den skal sikkert nok brede sig til fastlandet inden længe, hvor der er mange små udlejningsfirmaer der har det svært. De vil sikkert gerne tjene lidt på at sælge lidt oplysninger om udlejede biler.

I det hele taget er de spanske udlejningsbiler ikke så gode som de ellers var. De fleste er ved at være ret ramponerede. Den sidste jeg lejede her i påske på Costa Blanca var en bedaget Fiat 500, som havde kørt 55.000 km, og det er meget for en udlejningsbil. Der var huller i sæderne, og buller og skrammer. Den virkede lidt træt, men kørte ok. Inden du modatger en bil, skal du huske et grundigt eftersyn, og hvis du mener den for strid, så bed om en anden. Det var min søde kone der hentede den, og hun var ikke meget for at brokke sig, men det skal du endelig gøre, for det hjælper tit i Spanien.

 

 

Der er lukket for kommentarer.