SAS piloterne strejker

Så er det en realitet – SAS piloterne strejker, efter at forhandlingerne brød sammen her den 4. juli. Det er netop blevet oplyst af SAS chef Anko van der Werff. Det betyder at hundredvis af flyafgange blive aflyst, hvilket er en dårlig nyhed for det skrantende SAS. Chefen er just ikke tilfreds med at SAS piloterne strejker, da det kan få stor betydning for flyselskabets fremtid.

Man anslår at det får konsekvenser for ca 250 daglige flyafgange fra Danmark, der kommer til at berøre ca 30.000 passagerer i Danmark, Norge og Sverige.

Det er op mod 1000 piloter der strejker. Det betyder at cirka halvdelen af selskabets flyafgange, der berøres af strejken. Årsagen til at det ”kun” er halvdelen af afgangene der berøres, skyldes at nogle af flyvningerne gennemføres af datterselskaberne SAS Connect og SAS Link.

SAS fly
Det er kun halvdelen af afgangene der berøres af strejken

De to datterselskaber har været en af hovedpunkterne i forhandlingerne. Piloternes organisation. SPG, har tilbudt besparelser for et trecifret millionbeløb, hvis ledelsen til gengæld ville love at genansætte de piloter, der er blevet fyret under coronakrisen, i moderselskabet.

Ledelsen i det skrantende flyselskab, har pointeret at der skal store besparelser til, hvis SAS skal overleve. Det er ikke godt nyt at SAS står til at tabe omkring 70 millioner pr srejkedag. Så mon ikke parterne snart påbegynder nye forhandlinger?

Du kan tjekke om din flyafgang bliver påvirket, ved at trykke på dette link

God rejse, hvis du ellers kan komme afsted.

Der er lukket for kommentarer.