Fartbøder fra bilferien – du slipper ikke

Før i tiden kunne du mere eller mindre slippe for fartbøder i udlandet, men det er slut nu. Der er nemlig indført et nyt europæisk system pr. 1-7, der sender bøden direkte hjem til dig. Før i tiden var der en bagatelgrænse på ca. 500 kr, men den går ikke længere.

Hvis du skal leje en bil på feriestedet eller skal på bilferie, er det en god idé at have styr på de lokale fartgrænser, så du undgår fartbøder. Udover fartbøder, kan du selvfølgelig også blive opkrævet for andre forseelser i trafikken.

Den her giver ikke mange fartbøder

Udover Danmark er der 20 europæiske lande med i det fælles system, og det er; Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Holland, Letland, Litauen, Luxembourg, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Vær opmærksom på, at specielt i Spanien er politiet yderst aktive op til den 1., da de for det meste ikke har udskrevet nok bøder. Så derfor bliver de udkommanderet til at få lidt penge i kassen.

Der er en kæmpe prisforskel på fartbøder i de europæiske lande. Det er selvfølgeligt dyrest i Norge og Sverige, efterfulgt af Italien, men Frankrig og Spanien er også godt med. Eksempelvis koster en overskridelse med 50 km i Frankrig den nette sum af 11.000 kr.

Så derfor

  • Sæt dig ind i de lokale færdselsregler
  • Og ikke mindst – respekter dem
  • Sidst men ikke mindst – ikke stresse, du er på ferie

God ferie


Der er lukket for kommentarer.