Bøvl med sygesikringsbeviset

Husk at få bestilt det blå sygesikringsbevis, så du har det med på rejsen, men på trods af du har ret til offentlig lægehjælp i EU landene, er der er kommet en del sager for dagen, hvor det er blevet afvist. I en del tilfælde har lægerne direkte afvist sygesikringsbeviset, og i stedet krævet kontant afregning eller brug af din rejseforsikring. Det er specielt et problem i de pressede økonomier i middelhavslandene, Spanien, Portugal og Grækenland. Europa Kommissionen har nu beordret en undersøgelse af sagen.

Hvis du skulle komme ud for at blive opkrævet for lægebehandling, så husk at tage alle relevante bilag med hjem. Få navn og adresse på den behandlende læge, hvis du agter at klage.

Jeg har udsat for bøvl med sygesikringsbeviset. Jeg var i Frankrig, fik en allergisk reaktion i forbindelse med et myggestik. Jeg fik kokken fra hotellet til at køre mig til en læge. Lægen kiggede på mine myggestik, udskrev en recept og en ublu regning. Jeg stak ham mit sygesikringsbevis, han vendte og drejede det, gav mig det tilbage, og præsenterede atter regningen for mig. Jeg prøvede høfligt, på mit bedste skolefransk da lægen ikke talte engelsk, at han skulle sende regningen til en adresse, hvorefter han ville få sine penge. Det ville han ikke høre tale om, og han blev lidt ubehagelig. Jeg havde heldigvis indkodet den dansk ambassades telefonnummer, så jeg ringede til dem. Fik fat i en gut, som sagde at han nok skulle tale med den læge. Jeg gav telefonen videre til den arrogante læge, han fløj op af stolen, og undskyldte, og sagde ”oui” en del gange. Lægen afsluttede samtalen. Pludselig kunne han tale en perfekt engelsk, og undskyldte mange gange, holdt døren for mig og bukkede.

Husk inden du rejser at finde telefonnummer og evt. adresse på den danske ambassade. De plejer at være ret så hjælpsomme, hvis du løber ind i problemer

Der er lukket for kommentarer.