Goplealarm i Spanien

I disse dage er der dyb panderynken i den spanske turistindustri. Spanierne har ellers nok at slås med, men den gang er det gopler som truer de spanske strande. Ikke nok med at der er konstateret en del knap så skade lige vandmænd, men det er brandmændene som giver problemer, da de kan skade mennesker ret så alvorligt. Specielt arten, den Portugisiske Orlogsmand, skal man passe på. Normalt forefindes den ikke i Middelhavet, men den er efterhånden trængt helt op til Balearerne.

For at forhindre at disse brændende skabninger når ind til strandene, har man opsat et net ved Mar Menor på 43 kilometer. Sidste år, hvor det knapt var så slemt som i år, indsamlede man 30 tons gopler om dagen, så vi er ikke i småtingsafdelingen.

Spanierne er dog meget opmærksomme på problemet, så hvis der opdages farlige arter nær de populære strande, bliver der indført badeforbud. Nu kan myndighederne jo ikke være over det hele, så du skal selv være opmærksom på disse flotte, men farlige gopler. Det er da lidt trælst, hvis man ikke kan dyppe tæerne i det dejlige Middelhav, og i stedet skal bade i en pool med masser af klor.

 

Der er lukket for kommentarer.