Græsk flyveleder strejke

Denne gang er det en græsk flyveleder strejke der er på menuen. Hvis den ellers bliver til noget, træder den i kraft fra midnat natten mellem lørdag og søndag. Strejken kommer til at vare 48 timer i denne omgang. Der er en ny under opsejling fra midnat natten mellem tirsdag og onsdag. Den er også berammet til 48 timer.

Gamle gader (foto admin)

Rhodos kan blive berørt af strejken (foto admin)

Det betyder at man ikke kan beflyve Athens internationale lufthavn. Der er allerede en del aflysninger fra flyselskaberne.

Det kommer helt sikkert også til at påvirke danske rejsende, hvor der allerede er aflysninger. Om det kommer til at påvirke rejsende til de store charterdestinationer, vides endnu ikke.

Hold derfor et vågent øje med din telefon, da du vil modtage SMS, hvis der sker ændringer. Hold også øje med charterselskabernes hjemmesider. Hvis du ikke hører andet, skal du møde frem i lufthavnen.

Det er ikke kun rejsende fra Danmark, der kan komme i klemme, men også de gæster der skal hjem.

Årsagen til strejken er at den græske regering er ved at privatisere de græske lufthavne. Det var et krav fra EU, for at den store hjælpepakke kunne træde i kraft. Indtil videre er 14 lufthavne solgt til det tyske selskab Fraport. De overtager driften fra årsskiftet. Yderligere 23 lufthavne skal privatiseres. Om det er en god idé eller ej – aner jeg ikke, men det skal utryghed hos de græske flyveledere.

God rejse

Der er lukket for kommentarer.