Indrejse regler

Så er der snart dømt sommerferie, og da den danske sommer ikke er lige stabil, rejser mange sydpå. En del er dog i tvivl om, hvad der er af krav til indrejse regler.

Coronapandemien er ikke helt aflyst i Europa, da der mange steder er stigende tal, blandt andet Spanien og Portugal. Vær dog opmærksom på, at indrejse regler hurtigt kan ændre sig. Inden afrejse skal du kigge på um.dk for at se om der er nye regler.

Her er et lille overblik over, hvilke restriktioner der lige nu er gældende nogle af de populære rejsedestinationer.

Spanien

Her er de fleste regler ophævet for EU landene, så derfor skal der ikke mere udfyldes indrejseformular eller coronapas. Der skal dog stadig anvendes mundbind i offentlig transport, på plejehjem, apoteker og sygehuse.

Portugal

Portugal er et populært turistmål for mange danskere

Ved indrejse kræver det fremvisning af et coronapas D få adgang, hvis du er fuldt vaccineret eller tidligere har været smittet op til 180 dage før indrejse. Det er dog ikke gældende for børn under 12 år

Er du ikke vaccineret eller har immunitetspas, skal du kunne fremvise en negativ test. En antigentest for covid-19 skal være taget 24 timer før afrejse, eller en pcr-test er gældende 72 timer før afrejse.

Mundbind skal anvendes i offentlig transport, på plejehjem, apoteker og sygehuse.

Italien

Også Italien har ophævet indrejse regler.

Her skal du dog anvende mundbind af typen FFP2, når du er i biografen, teatret, indendørs sportsarrangementer, i offentlig transport, på plejehjem og sygehuse. Disse regler er gældende til 15. juni, så må vi se om de ophæves.

Tyrkiet

Her er der heller ingen indrejse regler.

Dog skal du bære mundbind, hvis du er i kontakt med sundhedssektoren.

Grækenland

Her er der heller ingen regler for indrejse

Her er det også på med mundbindet i al offentlig transport uden nummererede pladser, også taxa og færger, på plejehjem, apoteker og sygehuse. Det anbefales her at bære mundbind i store forsamlinger

Frankrig

Her er der heller ikke indrejse regler, hvis man da ellers er færdigvaccineret. Her skal du kunne fremvise coronapas. Her anbefales det at du også medbringer en printet udgave af dit coronapas. Hvis du ikke er hverken tidligere smittet indenfor de sidste 6 måneder, skal du medbringe en negativ PCR test, der højest må være 72 timer gammel eller en antigentest på højest 48 timer. Disse regler er ikke gældende for børn under 12 år..

I Frankrig er det på med mundbindet, hvis du opholder dig på hospitaler og plejehjem

Tyskland

Her er der ingen indrejse regler, men husk mundbindet, hvis du er med offentlig transport, er i kontakt med sygehuse, læger og plejehjem. Der kan være individuelle regler på hoteller, restauranter, forretninger og kulturinstitutioner. De fleste steder kræver man også her mundbind af typen FFP2.

Brug din sunde fornuft, og hold øje med smittetal.

God rejse

Der er lukket for kommentarer.