Nye sikkerhedskontrol regler

Hvis du rejser med medicin og babymad i håndbagagen, skal du være opmærksom på nye sikkerhedskontrol regler, fra sidst i måneden. Du skal der derfor beregne mere tid i sikkerhedskontrollen, hvis du medbringer babymad, diætmad og medicin, i beholdere på over 100 ml, for de skal nemlig scannes. Årsagen er at EU skal tilpasses de strenge krav som er i USA, hvor man i dag eksempelvis scanner babymad. Københavns Lufthavn er ved at anskaffe sig 20 scannere, som opsættes i sikkerhedskontrollen. Det er meningen at 40 % af de førnævnte produkter skal scannes.

Det er ellers planlagt at væsker i klare flasker skal være tilladte, men nu går man den anden vej, og skærper i stedet reglerne. Det er dog helt sikkert at reglerne bliver lempet om føje år, men hvorfor så skærpe dem nu, og senere skrotte det dyrtkøbte sikkerhedsudstyr? Nå, men der må jo være en dybere mening som jeg bare ikke forstår eller kan se.

Du kan stadigvæk medbringe en plastpose på en liter med flere beholdere i, og medbringe medicin, baby og diætmad, som skal fremvises i sikkerhedskontrollen. Ligeledes skal du kunne dokumentere dets ægthed og formål.

Det bliver ret interessant når vi kommer til de store rejseperioder, om sikkerhedskontrollen kan håndtere de mange scanninger. Du skal nok regne med at skulle møde tidligt op i lufthavnen, hvis du vil nå din afgang.

Der er lukket for kommentarer.