Respekter lokale skikke

Så er den gal igen – husk nu at respekter lokale skikke. Jeg har skrevet om det før, men mange kan ikke finde ud af at udvise almindelig pæn opførsel i udlandet.

Problemet er blandt mange, at folk render rundt i byen i bar mave eller bikini, og det er den lokale befolkning mere end trætte af. Flere steder er der indført bøder for at komme dette uvæsen til livs. Sidste land der er kommet med bøder er Kroatien, nærmere bestemt Dubrovnik. Her vanker der en bøde på ca. 1000 kroner, hvis man færdes i den gamle bydel i bikini, badetøj eller bar mave. Rimeligt nok, for man skal altså vise respekt for de lokale skikke.

Jeg er lige nu på Costa Blanca, og her har jeg oplevet at folk er blevet bedt om at forlade butikker, da de ankom i bikini og bar mave. Flere steder hernede er der skilte på indgangen til butikker om de ikke vil acceptere badetøj i forretningen. Og nej, det er ikke kun russere og englændere der ikke kan finde ud af passende påklædning – det gælder også svenskere, danskere og andre nationaliteter. Ikke nok med det, så er det ikke kun unge mennesker, men det gælder alle aldersgrupper.

Badetøj hører til på stranden

Badetøj hører til på stranden

Flere steder i Spanien er man så trætte af turister ikke kan udvise almindelig god opførsel, at de er begyndt at skrive på husmurene ”Tourist go home”. Det er forståeligt, men også lidt farligt, da Spanien tjener ret så mange penge på turisme, og skaber masser af arbejdspladser (16 % af arbejdsstyrken, er beskæftiget med turisme, ifølge Spaniaposten.es). De mange turister tærer på resurserne. Den er bl.a. hel gal på Ibiza, hvor det kniber med vandforsyningen. Ikke så mærkeligt, da det ikke regner rasende meget hernede i sommermånederne.

Nå tilbage til emnet. Bar mave og bikini hører til i strandområderne, og ikke i butikker i den indre by. Respekter nu de lokale skikke og lokal befolkningen.

God rejse.

Der er lukket for kommentarer.