Dine rettigheder ved flyforsinkelser

Det er vigtigt at kende dine rettigheder ved flyforsinkelser. Der er netop kommet en ny afgørelse fra EU-Domstolen, og den afgørelse er der sikkert mange flyselskaber der ikke bryder sig meget om.
Det er faktisk en gammel sag fra 2009 det handler om. Her blev en passager forsinket i 29 timer på en tur fra Ecuador til Holland. KLM afviste kompensation til passageren, da de mente at kunne dække sig ind under en uforudset teknisk fejl, på et ellers vedligeholdt fly. KLM mente at flyet blev forsinket på grund af lidt usædvanlige omstændigheder, og derfor ikke skulle betale kompensation, men den går ikke.
Den nye EU dom siger nemlig, at der skal udbetales kompensation ved tekniske fejl på et fly, også ved uforudsete tekniske fejl. Så den går ikke længere med at aflyse et fly, ved at bruge en undskyldning om uforudsete tekniske fejl. Jeg har erfaret, at nogle lavprisselskaber ellers har brugt det som undskyldning, når flyet ikke var fyldt tilstrækkeligt op. Nogle selskaber har til tider været for kreative.
Du skal være opmærksom på, at en forsinkelse på grund af tåge ikke giver dig ret på kompensation, ej heller sabotage eller terror giver kompensation. Heller ikke skjulte konstruktionsfejl, der kan påvirke flysikkerheden giver kompensation.
Det er en stor sejr for passagererne, men mange af flyselskaberne vil sikkert prøve at undgå at skulle betale kompensation. Hvis du har problemer med at få udbetalt din kompensation, så kan du få hjælp fra flyforsinkelse.dk På deres hjemmeside kan du undersøge, hvor stor en kompensation du er berettiget til. Du skal være opmærksom på, at det ikke er gratis, hvis flyforsinkelse.dk skal føre en sag for dig. Det koster ca. 25 % i salær + moms, men så er du fri for at løbe panden mod en mur.
Stå fast på din ret, hvis dit fly er mere end 2 timer forsinket, overbooket eller aflyst.
God rejse

Der er lukket for kommentarer.