Egypten eller ej

Skal man rejse til Egypten eller ej – det er det store spørgsmål lige nu, efter angrebet på hotel Bella Vista. Myndighederne omtaler det som et røveri, det et terrorangreb kan få alvorlige konsekvenser for Hurghada.

På hotel Bella Vista, var der 90 gæster, der rejste med rejseselskabet Apollo – 45 var danskere. Alle fik tilbudt hjemrejse dagen efter, hvilket 22 tog imod. Det havde jeg sikkert også gjort, men jeg var slet ikke rejst derned, da risikoen er for stor. Dagen inden angrebet i Hurghada, var der et andet hotel-angreb i Kairo. En politiassistent var en af dem der rejste hjem, og han påpegede den manglende sikkerhed på hotellet. Han udtalte at alle bare kunne vade ind og ud af hotellet. Det er sikkert ikke det sidste angreb i Hurghada, med mindre sikkerheden optimeres.

Når man tjekker um.dk står der stadigt at fraråder rejser til Egypten, der er dog nogle undtagelser, og det er ”Kairo, Alexandria, turistområderne langs Rødehavet, Hurghada, Marsa Alam, Luxor og Aswan” (kilde um.dk). det undrer mig en del, at det ikke er blevet ændret, når der er sket to hotel-angreb på to dage. Udenrigsministeriet, er normalt heller ikke de hurtigste til at få ændret deres rejsevejledning. Der skal åbenbart alvorligere angreb og dødsfald, inden de ændret på deres vejledning. Du kan læse rejsevedledningen ved at trykke HER

Jeg forstår ikke at der er nogle der rejser derned lige i øjeblikket, for der vil helt klart komme endnu et angreb inden længe. Der er ikke megen sjov eller ferie, hvis man hele tiden er bekymret over sin sikkerhed. Der er så mange andre steder man kan rejse hen, hvor sikkerheden er bedre. Terrorangreb kan dog forekomme på alle turistmål, men man behøver ikke ligefrem at opsøge de steder, hvor der er størst sandsynlighed for at blive angrebet.

God rejse, men ikke til Egypten.

Så hellere Tenerife

Så hellere til Tenerife

Der er lukket for kommentarer.