Giftige larver plager ferieområder

Flere ferieområder langs Middelhavet er igen plaget af giftige larver. Specielt store del af Frankrig og Spanien er plaget af de små giftige bæster. Den handler om processions-larver som lever i pinjetræer. De findes overalt i de spanske pinjeskove. Specielt Costa Blanca og Costa del Sol, er plaget af laverne, da området har haft en varm og tør vinter. I Torrevieja, syd for Alicante, lukkede man sidste år en park, da laverne kan udgøre en sundhedsrisiko for mennesker og ikke mindst spaniernes elskede hunde. Det er nemlig specielt børn, hunde og katte der kan blive alvorligt syge, hvis de kommmer i nærkontakt med laverne. Hvis de føler sig truet, kan de affyre et af deres stikkende hår. De indeholder myresyre og giftstoffet thaumatopoein.

Grim lille og farlig fyr

Grim lille og farlig fyr

 

Hvis du bliver ramt af de små bæsters pile, skal du straks søge læge. Giften kan give brandsår og forårsage allergiske reaktioner. Pas specielt på at få stadset i øjnene, da de kan blive beskadiget. Lad ikke din hund løbe frit omkring i nærheden af pinjeskove, da det kan være fatalt for den. Det samme gør sig gældende med små børn. Man kan i værste fald dø af giften. I Spanien omkommer hvert år et antal hunde – så pas på vovsen.

I Torrevieja har man ellers prøvede man sidste år at komme laverne til livs, men uden den store succes. Vinden har gjort at laverne er blevet grundigt spredt. Og netop vinden er grund til at der ikke kan sprøjtes mod de små grimme dyr. Man håber dog på at vinden aftager, så kommunen kan komme i gang med at minimere kræene. Det er dog så let, da det næsten altid blæser i Torrevieja.

Så derfor – hold dig væk fra nåletræer ved Middelhavet indtil midt i maj, så skulle faren været drevet over for i år.

Kilde: Radiosolymar.es

Der er lukket for kommentarer.