Gran Canaria

Gran Canaria og de andre Kanarieøer er mega populære i Norden, og tal fra november viser at 70 % af turister til Spanien rejser til de solskinsramte øer. Fra Norden kom der i november 270.000 turister. Der er i det hele taget sket en stigning af turiststrømmen til øerne på 4 % i forhold til sidste år, og det kan kun være godt nyt for øerne, som bøvler med en høj arbejdsløshed. Tyskerne er stadig dem der besøger øerne mest. Der dog sket en vækst i antallet af turister fra England og Norden.

Udover det behagelige klima, har øerne meget at byde på, hvis man ikke gider at dase ved poolen dagen lang eller sidde under en palme med en god bog.

Hvis du er til museer, kan du i Las Palmas se et Columbus museum i Casa de Colón (Columbus Hus). Columbus boede her, da han gjorde stop på de Kanariske Øer, da et af hans skibe skulle repareres, før han drog videre mod det ukendte. Der er 13 permanente udstillingslokaler, hvor du bl.a. kan se en kopi af en kahyt fra et af Columbus skibe, søkort, navigationsinstrumenter og mange andre ting. Museet har åbent mandag til fredag fra 9-19, og lørdag og søndag fra 9-15. Det allerbedste er at der er gratis entre hele året rundt.

Columbus museum

Columbus museum

Hvis du hellere vi dase på en kæmpe strand, skal du tage ud til sandbankerne ved Maspalomas fyrtårnet. Her er der også mulighed for at få at sol på hele kroppen, da en del af stranden er for nudister.

Fin strand

Fin strand

Vi du hellere være lidt aktiv, så kan køre en tur op til Caldera de Bandama. På køreturen op til ktateret, kører du ad snoede veje, og kommer forbi flere vingårde, hvor Vino del Montes druer dyrkes. Du kan køre direkte op til Pico de Bandama, hvor der er en udsigtsplatform. Her er der en fantastisk udsigt over det meste af øen. Caldera de Bendama er 1000 meter i diameter og 200 meter dyb. Hvis du er i god form, og har husket de praktiske sko, kan du gå, eller rettere klatre ned i krateret ad en ret så stejl sti, hvilket er en god oplevelse, men hårdt, der gror mange forskellige planter nede i krateret. Her finder du palmer, appelsintræer, figentræer, agaver og meget andet spændende. Husk en dunk vand.

Caldera de Bandama

Caldera de Bandama

Hvis du er til golf kan du spille 18 huller på Spaniens ældste golfklub, Real Club de Golf de Las Palmas, som er fra 1891. Banen par er 71, og det er en dejlig kuperet bane. For ikke medlemmer kan du spille mellem 8 og 12:50. Green Fee for 18 huller i højsæsonen (oktober til og med april) er ca. 90 euro, mens resten af året koster 63 euro. Du kan leje udstyr på stedet. Hvis du ikke gider at være aktiv, kan du i stedet indtage en god frokost på en af de mange restauranter i området.

God golf bane

God golf bane

I år 2020, hvis alt går efter planen, får du mulighed for en udflugt ud over det sædvanlige fra Gran Canaria. Her får du muligheden for at komme en tur ud i rummet. Det er ikke med den sædvanlige raket, men med et Airbus fly, som bringer dig op i 10 km højde. I denne højde frigøres et lille rumskib, som bringer dig yderligere 100 km op til kanten af rummet. Der arbejde på at man kan komme op i 700 km højde. Og prisen? Tja, det ved ingen endnu, men det bliver ikke kun for millionærer, da rumskibet kan genbruges. Alligevel vil jeg anbefale at du begynder at spare sammen allerede nu, hvis du vil have en oplevelse udover det sædvanlige.

Gran Canaria og de andre øer er et besøg værd. Du kan evt. selv arrangere din rejse, da du kan flyve derned til rimelige priser med lavpris selskaberne, og finde en god og billig feriebolig. God rejse.

Der er lukket for kommentarer.