Luksustog i Spanien

Det er ikke kun Orientekspressen som kan diske op med en togrejse ud over det sædvanlige. Spanien har deres pendant til dette legendariske tog. Og spanierne kan tilligemed prale af flere forskellige muligheder, hvis du er til luksustogrejser, kulinariske oplevelser ud over det sædvanlige, udflugter og skønne naturoplevelser. Der er rigeligt med personale til at opvarte dig. Ikke nok med det, stopper togene om natten, så du kan få en god nattesøvn. Jeg kan nu godt lide at sove mens toget kører, så bliver du nærmest vugget i søvn.

Turene arrangeres af Trenes Turisticos de Espana, som er et selskab under det statsejede FEVE. Du kan komme til at køre på 5 strækninger i enten Syd eller Nordspanien. Rejserne er på en uge, dog er mulighed for en 4 dages tur.

Der er forskellige tog og ruter. Toget Al-Andalus kører, som du sikkert har gættet, i det Andalusiske område. Her kan du komme på udflugter til Alhambra, se den berømte katedral i Sevilla, komme på vinsmagning og mange andre spændende ting kan du opleve. Toget er just ikke et overfyldt IC3 tog, da der kun er plads til 64 personer. Toget er en gammel sag fra 1929, som blev benyttet af den engelske kongefamilie, nå de skulle på ferie i Spanien. Dette tog emmer af luksus, hvilket priserne også indikerer.

Hvis du hellere vil på opdagelse i Nordspanien, skal du tage med El Transcantábrico Clásico. Her gåt ruten fra León til Santiago de Compostela. Her kan du opleve en lidt mere barsk natur. Rejsens tema med dette tog, er kultur, kunst og ikke mindst mad.

Den samme rute kan opleves med El Transcantábrico Gran Lujo, men her er der vildt luksus og en masse muligheder for kommunikation i suiterne.

Hvis du vil nøjes med en lidt kortere, og lidt billigere tur skal du rejse med El Expreso de La Robla. Her er du kun afsted i 4 dage. Toget opererer i Galicien i sommerperioden, og forår og efterår i Castilla y León.

Her kan læse nærmere om de enkelte tog:

http://www.eltranscantabricogranlujo.com/en/

http://www.eltranscantabricoclasico.com/

http://www.elexpresodelarobla.com/

http://www.trenalandalus.com/

Og til sidst et generelt katalog

http://www.eltranscantabricogranlujo.com/recursos/doc/transcantabrico-gran-lujo/catalogos/catalogo-transcantabrico-gran-lujo-2012-ingles.pdf

Kilde radiosolymar.es

Der er lukket for kommentarer.