Farlig skiferie

Lige nu er det højsæson for at tage på skiferie, men det er en farlig ferieform, da mange kommer til skade – alt for mange. Skiferie giver nemlig fem gange så flere skader end andre typer ferier.

Der er ca. 400.000 danskere der tager på skiferie hvert år, hvorfor aner jeg ikke. Af dem kommer ca. 10.000 til skade på skiferien. Ud af dem, ca. 2000, så alvorligt at de har behov for hjemtransport, hvilket er en dyr fornøjelse, hvis du skal betale for den selv. Det gule sundhedskort dækker ikke mere hjemtransport, så derfor skal du selv tegne en forsikring, når du skal ud at rejse. Hvis du rejser en del, kan du med fordel tegne en års-forsikring, til en rimelig pris kan du tegne for den periode du er ude at rejse. For dem der skal have en hjemtransport, kan det nemt komme til at koste ca, 100.000, mens et ambulancefly nemt kan løbe op i 300.000.

Din ferie skulle helst ikke ende med et brækket ben.

Din ferie skulle helst ikke ende med et brækket ben.

Det er ikke kun, hvis du kommer til skade, at det kan blive dyrt for dig. Hvis du er involveret i et uheld, kan du komme til at stå med et erstatningsansvar, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har en hjemforsikring med erstatningsansvar. Det er der specielt mange unge der ikke har. Det skal de have, inden de tager på skiferie.

Husk at vælge den forsikring der dækker bedst – det er ikke her du skal spare. Læs også grundigt det der står skrevet med små bogstaver.

I det hele taget forstår jeg ikke, hvorfor det er så populært at tage på skiferie. Jeg vil hellere have noget varme, og dase på en lækker strand eller gå nogle gode ture med sandaler og korte bukser.

Hvis du nu alligevel tager på skiferie, så sørg for at være i rimelig form, og ikke mindst være godt forsikret.

God rejse.

Der er lukket for kommentarer.