Farlige gopler

Hvem drømmer sig ikke langt væk fra det danske sure, våde og kølige vejr, ned til en lækker sandstrand, hvor vandet er varmt, og solen skinner og varmer på ens blege krop. Så er det jo lækkert en dukkert, men her skal du passe på, for mange strande både i det europæiske og asiatiske område er blevet invaderet af nogle kedelige dyr, og det er gopler.

Havhveps (Kilde politikken.dk)

Havhveps (Kilde politikken.dk)

Og det er ikke just ikke ufarlige bløddyr, men farlige gopler. Specielt dem der florerer ved de thailandske kyster er dødbringende. På det seneste er tre turister omkommet, efter at have været i nærkontakt med disse bæster. Det er specielt havhvepsene der skal passes på, for de er dræbende, og det er ikke kun for syge og svage mennesker, men også for unge, sunde og stærke mennesker. Flere steder spændes der net ud, men nogle af arterne er så små, at de går igennem nettet. Selv om de er små, så er de også dræbende. Problemet er, at mange finder deres egen hyggelige , men også uovervågede strande, hvor der ikke er net eller advarsler mod havhvepsene. Tentaklerne på et af bæsterne, Chironex fleckeri, kan blive op til tre meter lange, mens irukandji er en lille sag på et par centimeter. Det er en af de farligste havhvepse. Bare du berører den, lammer den dine lemmer, du kæmper med at trække vejret, samtidig med at de blodtryk bare stiger og stiger.

Der er en stigning i goplerne, og det skyldes at de ikke har mange naturlige fjender, så vi må lære at leve med dem. På sin vis er det et fascinerende dyr, men et livsfarligt bæst. Husk at rette dig efter de advarsler der er på strandene. Man kan ikke gardere sig 100 %, men lidt kan man da gøre, for ayt passe på ikke at blive stukket af farlige gopler, og få sin ferie ødelagt.

God rejse

Der er lukket for kommentarer.