Fransk flyveleder strejke

Efter et stykke tid med ro i luftfarten, er der nu en fransk flyvelederstrejke. Den startede mandag den 25-1 kl. 19, og forventes afsluttet onsdag den 27-1 kl. 06:00.

Det vil helt sikkert give en del kaos omkring de store franske byer. Det er nemlig CDG og Orly i Paris, Marseilles, Bordeaux, Nantes, Nice, Toulouse og Lyon der er ramt af strejken.

Det er indenrigsruterne og de europæiske ruter der rammes, mens langdistanceruterne gennemføres. Det bliver dog ikke uden besvær at komme til og fra lufthavnene, da taxichaufførerne er gået i sympatiaktion, og vil blokere trafikken og køre langsomt, hvilket sikkert betyder at de kører som normale bilister. Franske taxichauffører er kendt for at vide, hvor speederen er placeret, så måske kan man få en behagelig køretur

Hvis du opholder dig i det franske, skal du give dig god tid til lufthavnen, og evt. benytte andre transportmidler end taxa.

Hold godt øje med forsinkelser og aflysninger, for dem skal der sikkert nok komme en del af her i foråret. Det er helt sikkert ikke den sidste strejke vi har set i 2016, og sikkert heller ikke den sidste franske flyverleder strejke, for der har været 40 siden 2009.

God rejse.

Der er lukket for kommentarer.