Grækenland

Er du en af de heldige, der skal til Grækenland, så er der lige et par småting, du skal være opmærksom på. Jeg kan nu godt forstå at du stikker af fra det, som nogle kalder sommer, for det er hundekoldt i Danmark. Jeg talte i går med en der var på Costa Blanca, og der var der blå himmel og 30 grader, hvis vi bare kunne få 20 grader i Danmark, så ville jeg være tilfreds – næsten. Min grill keder sig.

Hyggeligt og fredfyldt (foto admin)

Rhodos (foto admin)

Nå, tilbage til Grækenland. Som du sikkert ved, så har der været stormløb på de græske banker. Der er ofte køer ved hæveautomaterne, og de har det med at blive tømt. Der for er det en god idé at tage kontanter med på din rejse, men ikke for mange, for du risikerer at blive udsat for tyveri, for banditterne har også hørt at der er mange der går med kontanter. Du skal derfor huske at få et Visa eller et Mastercard med på din rejse, men de fleste grækere foretrækker i øjeblikket kontanter.

Du skal være opmærksom på, at der kan opstå strejker, og det ret så pludseligt. Du skal derfor holde dig løbende orienteret. Det er selvfølgelig fint nok at få et par ekstra dage, hvis færgen ikke sejler. Det er dog ikke sikkert at din arbejdsgiver, bliver henrykt over du forlænger ferien med nogle dage.

Du skal huske forsikringer. Specielt på øerne er der mange privatklinikker, så derfor skal du forsikre dig. Det er ikke nok med det blå kort, for det gælder kun på de offentlige klinikker, hvor der i nogle lande er brugerbetaling.

Når du færdes i det græske, så skal du ikke gå omkring med en masse penge på lommen, når du er ude om aftenen eller færdes på steder med mange mennesker. Lommetyve og andre banditter, kan spotte en turist på lang afstand. Pas nu godt på dig selv.

God rejse.

Der er lukket for kommentarer.