Pas på bazarer og lavprisbutikker

Hvis du vil købe elektronik eller videoudstyr skal du holde dig fra basarer, lavprisbutikker og kineserbutikker. Du kan risikere at blive kraftigt snydt, og betale dyrt for de ting du køber. Ikke nok med det – er det ikke altid du får det produkt som du er blevet præsenteret for.

Det er kommet huskogrejs.dk for øre at der er problemer, specielt på De Kanariske Øer. Det er specielt i Puerto de Mogán og Puerto Rico at der finder snyd sted, men sikkert også mange andre steder, hvor man ikke går så højt op i forbrugerrettigheder.

Aftenstemning på Tenerife

Aftenstemning på Tenerife

En norsk turist blev lokket ind i en butik, hvor hun kunne købe et videokamera til 10 Euro, men hun endte med at komme af med 1090 Euro i stedet, for en kikkert, et videokanera og en tablet. Alle produkter af ringe kvalitet, som ikke burde have kostet over 50 Euro. Turisten ville gerne købe det billige kamera til en tier, og da hun fandt tieren frem, blev hun afvist. Ekspedienten forlangte at hun skulle betale med kort, så det gjorde hun, men på kvitteringen stod der pludselig 245 Euro, hvilket hun undrede sig over. Hun blev omringet af tre mænd som pressede hende til at købe mere af deres skrammel. Hun skulle betale med sit kort tre gange, og blev snydt så vandet driver. Det eneste hun tænkte på var at komme ud af biksen.

Hvis du vil undgå snyd, så hold dig fra disse useriøse butikker, og køb hos de mere veletablerede butikker eller kæder, som Worten, Media Markt og Corte Ingles. Hvis du alligevel er blevet snydt eller ved at blive det kan du gøre følgende:

· Sig at du ikke er turist, for svindlerne ved at turister for det meste ikke gider at gøre så meget ved det

· Henvend dig til det lokale forbrugerkontor, O.M.I.C. i Arguineguín, så kan hjælpe dig, hvis du er i Mogán. De findes i alle spanske kommuner. Ellers henvend dig til forbrugereuropa.dk, hvor du også kan klage.

· Foretag en politianmeldelse på stedet, det virker for det meste.

· Klag omgående til sælger, også skriftligt, så du kan bevise du har klaget.

· Husk altid at få en kvittering når du handler, lige meget hvor.

I det hele taget skal du passe på, hvor du køber dit isenkram på ferien, for hvor der er mange turister – er der mange svindlere. Det er vigtigt at du klager, hvis du bliver snydt, det har vi alle prøvet, men det er træls.

Der er lukket for kommentarer.