Primera Air taber erstatningssager

Primera Air tabte mandag to erstatningssager vedrørende flyforsinkelser. Den dom kan få konsekvenser for en lang række sager om erstatninger til passagerer. I sidste ende kan det måske, efter min vurdering betyde højere billetpriser, og i værste fald – en dårligere sikkerhed.

De to sager drejede sig om forsinkelser på mellem 9 og 11 timer, grundet tekniske fejl. Primera Air anså årsagen for at være en ”usædvanlig omstændighed”, hvor der ikke ydes erstatning, men den holdt ikke i højesteret.

Primera air

Fordelen ved dommen er, at du står stærkere ved aflysninger grundet tekniske fejl. Onde tunger siger nemlig, at enkelte flyselskaber har aflyst dårlige solgte afgange, og har brugt tekniske fejl som årsagen. Ulempen ved at flyselskaberne skal til at betale flere erstatninger, er at deres udgifter kommer til at stige, og der er kun forbrugerne til at betale, så derfor måske højere billetpriser. Hellere højere priser, frem for en dårligere sikkerhed. Flyselskaberne tjener nemlig ikke ret meget på deres afgange.

Jeg har ofte levet med dårlige afgangstidspunkter, og små forsinkelser, men det lever jeg med, da jeg ofte har fået meget billige billetter – man får hvad man betaler for. Det er ikke luksus behandling og service man får, når jeg rejser med lavprisselskaberne, men jeg vil jo så gerne ud at rejse lidt, uden at det koster alt for meget.

Der kommer sikkert en del erstatningssager i den kommende tid, nu hvor dommen er faldet, men jeg håber ikke at det betyder noget for hverken priser eller sikkerheden.

God rejse.

Der er lukket for kommentarer.