Spansk snyd

Så er den gal igen med spansk kreativitet og snyd. Denne gang er det på Mallorca der har været nogle svindlere i gang. Det er i området i Maguluf og Palma Nova den har været gal. Denne gang er det gået ud på at sælge armbånd som giver adgang til drinks til en Euro, og det er alle typer drinks og cocktails. Mange unge er hoppet på fidusen, og betalt for noget der ikke kunne bruges på bardistriktet Punta Ballena. En lignende kampagne har ellers kørt som et tilbud i en periode for at trække gæster til.

De bedragede er selvfølgelig blevet noget mopset over de er blevet snydt, så det har medført voldelige episoder mellem de bedragede og bar ejerne. Bar ejerne kan ikke tjene det helt store, hvis de kun får en Euro for en cocktail, og desuden medfører det en masse berusede unge mennesker på gaden.

Politiet har nu indsat ekstra styrker i området for at få fat på de smarte svindlere.

Det er ikke kun på Mallorca den er gal. Barcelona og Madrid har store problemer med lommetyve. Politiet i Madrid  har udvist en bande af lommetyve, men de er bare taget videre til Granada, hvor de nu hærger. En kvindebande er specielt aktive i det spanske. Lommetyvene er ikke lette at spotte, da det både kan være børn og nydelige mennesker. De er yderst kreative. Når de nu er så dygtige forstår jeg ikke, hvorfor de ikke udnytter kreativiteten i et almindeligt arbejde.

Tyvene opererer oftest i grupper, og på steder hvor der er mange mennesker og specielt turister.

Du skal specielt passe på hvis du:

  • Er i busser, Metro og stationer
  • Hjælpsomme borgere der vil bære din bagage
  • Oplever en der støder ind i dig, da det er en god afledningsmanøvre til at lænse dig for dine værdigenstande
  • Antastes af velgørenhedsfolk. De har til formål at lænse dig for dine værdier
  • Er ved at hæve penge i en automat
  • Går omkring med din smartphone, for de er høje i kurs blandt tyvene. Vift ikke rundt med den. Lad den ikke ligge på bordet, hvis du er ude at spise.
  • Et smart trick er hjælpsomme folk ved en billetautomat. Svindleren trækker en billet til dig – du betaler – og står med en børnebillet.
  • Vær ekstra opmærksom når du overværer optrædende gøglere, for der er mange lommetyve

Lommetyvene går efter lette mål, og det er turisterne, som for det meste slæber rundt på en del værdigenstande. Og til mændene – hav ikke tegnebogen i baglommen, for det er en åben invitation til lommetyvene. Hav den i en forlomme. Det er også smart med et pengebælte, hvor du kan gemme et ekstra kreditkort og kontanter, men brud ikke bæltet som pung, og hold det skjult under tøjet. Hvis du ikke kan undvære din rygsæk bør du investere i en der er tyverisikret, hvilket der også er brug for i mange danske byer. Hvis du alligevel trasker rundt med rygsækken som ikke er sikret, så fordel dine værdier i forskellige rum.

Hvis du passer godt på dine ting, og er opmærksom, så får du sikkert en god ferie. Det er noget træls at skulle bøvle med anmeldelser, og skal til at spærre kort mm.

Der er lukket for kommentarer.