Sygesikring i EU

Det er slut pr. 1-8 med at bruge det gule sygesikringsbevis i sygesikring EU. Det bevirker at du i nogle lande skal betale selv for en del af behandlingen. Det er derfor vigtigt at du selv tegner en sygeforsikring, selvom du rejser i EU området, da det ellers kan blive noget af en udskrivning, hvis du skal have en spacial hjemtransport. Du kan dog være rolig. Sundhedsvæsenet i det fleste lande er langt bedre end det danske.

Det lyder jo let nok, men er du en af de mange med en kronisk lidelse, er det ikke så let at tegne en privat rejseforsikring, for i en sådan vil der være et hav af undtagelser, og erklæringer der skal udfyldes. Undersøg markedet inden du rejser, og få forklaret, hvordan du er dækket ind.

Husk at Tyrkiet IKKE er medlem af EU, og du derfor skal have en ekstra forsikring til dette land. Du kan ikke benytte det blå kort i Tyrkiet.

Priser i typiske rejselande:

Bulgarien

Her skal du betale et mindre honorar til lægen, mens du skal betale for dit forbrug på sygehuset.

Cypern

Her betaler du 15 kr. for et besøg hos lægen, mens sygehuset er gratsi, hvis du har en henvisning fra en læge.

Frankrig

Her skal du betale ca. 170 kr. for at besøge lægen. Sygehuset koster ca. 130 kr. i døgnet.

Grækenland

Læge og sygehus er gratis

Italien

Mindre gebyr til lægen, mens sygehus er gratis.

Kroatien

Læge ca. 10 kr., mens sygehuset koster ca. 100 kr. pr. døgn

Malta

Her er lægen gratis, mens sygehuset koster ca. 75 kr. pr. døgn.

Portugal

Lægebesøg lidt over 50 kr., mens sygehuset er gratis. Hvis du kommer på skadestuen koster det ca. 150 kr.

Spanien

Læge og sygehus er gratis, men du skal huske at undersøge om lægen eller sygehuset er tilknyttet den offentlige sygesikring.

Sverige

Læge koster i omegnen af 100 kr., mens sygehus koster 68 kr. pr døgn.

Når du har udlæg til behandling i udlandet, så husk af få en kvittering med hjem, for så kan kommunen hjælpe dig med refusion, hvis du ikke får det gjort i det land du er blevet behandlet.

Hvis du skal på et sygehus, så husk det skal være et offentligt, for ellers kan du komme til at hænge på en stor regning.

Hvis du ikke har det blå kort endnu, så se at få det bestilt. Se også at få tegnet en rejseforsikring. Lav en forespørgsel til det forsikringsselskab, hvor du har husstandens øvrige forsikringer, det er for det meste den billigste løsning, og så er de til at handle med.

 

 

 

Der er lukket for kommentarer.