Tunesien

Hvis du lige nu er ved at finde ud af, hvor den næste rejse skal gå hen, vil jeg nok ikke lige nu anbefale at rejse til Tunesien, efter der blev gennemført et terrorangreb på vestlige turister. Rejseselskaberne sender dog stadig gæster til Tunesien, og det bliver de sikkert ved med så længe udenrigsministeriet giver grønt lys.

Under terrorangrebet blev 17 turister dræbt og 44 sårede, under den brutale nedslagtning. Det er en trist historie.

Hvis du af uforklarlige årsager alligevel vil rejse til Tunesien eller har bestilt, skal du optræde med største forsigtighed, og holde dig orienteret om, hvad der foregår i landet, og lytte til de lokale myndigheder.

I Tunesien er turismen en vigtig indtægtskilde, så myndighederne vil gøre meget for at beskytte turisterne, men der er mørke kræfter der har en anden mening om turister og vesten. Hvis turisterne bliver væk, vil det betyde nedgang i landets økonomi, da 15,2 % af landets BNP stammer fra turisme. Det ville være skidt, da tuneserne gjorde oprør for at få en bedre økonomi.

Udenrigsministeriet har opdateret deres rejsevejledning. De skriver at der er risiko for terrorangreb mod vestlige mål. De fraråder også rejser til grænseområderne mod Libyen og Algeriet. Derfor tilrådes det at holde sig væk fra de steder, hvor der kommer mange turister.

Det er derfor ikke nogen fornøjelse at rejse til et land, hvor man er i fare for at blive offer for et terrorangreb, så hellere rejse et andet sted hen, hvor faren ikke er helt så stor. Vi skal nok belave os på at mange af de store turistmål kan blive udsat for et terrorangreb. Det er en usikker verden vi lever i.

God rejse, hvis du ellers tør.

Der er lukket for kommentarer.